Search
Close this search box.

Vineri din săptămâna a 5-a de peste an – 2

Mc 7,31-37

Întrebarea care ne vine în minte, după ce vom auzi textul evangheliei de astăzi, cu siguranță va fi aceasta, ar fi putut oare Isus să refuze dorința acelui bărbat surd, ar fi putut Isus să refuze să își ducă la îndeplinirea misiunea sa de iubire altruistă și de vindecare? Cum ar fi putut Isus să refuze pe cineva care se afla într-o adevărată nevoie de ajutorul său și pe cineva care îl implora cu umilință?

Imagini pentru jesus and deaf manȘi noi va trebui să învățăm din umilința acestui bărbat surd. Să învățăm să nu îi cerem lui Isus doar vindecarea noastră ci să ne acorde atingerea sa vindecătoare. Ce putem învăța oare de la oameni care l-au adus pe acel bărbat surd la Isus? Putem învăța să ajutăm și să nu ne axăm mereu pe propria persoană. Ci mai degrabă asupra cuiva care se află într-o adevărată nevoie de ajutorul nostru.

De asemenea va trebui să îl imităm pe Isus în modul său de dăruire tuturor a iubirii sale necondiționate. Însă va trebui nu doar să limităm această iubire doar la una romantică ci să o ducem mai departe, să o facem să transceandă dintr-o iubire romantică la una altruistă.

Să îl implorăm pe Isus să ne acorde darul unei iubirii altruiste astfel încât să putem învăța ce este iubirea adevărată. Fiindcă doar în învățarea iubirii altruiste vom putea învăța cum să iubim pe cei care se află în dificultatea de a iubi.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?