Miercuri din săptămâna a 7-a de peste an – 3

Mc 9,38-40

Un mare predicator spusese la un moment dat într-una din cărțile sale intitulată, Prin foc, că în împărăția lui Dumnezeu există loc pentru toți, și că la intrare nu există nici un semn pe care să scrie Doar pentru membri, pentru simplu fapt că Dumnezeu este alergic la exclusivitate.

În textul evangheliei de astăzi, Isus îi invită pe discipoli săi să renunțe la mentalitatea doar noi. În schimb, ne cheamă la dorința de comuniune decât la cea de diviziune, la Imagini pentru casting demon disciplescolaborare decât la competiție, la dialog decât la anihilare. Biserica, organizațiile non-guvernamentale, și până și guvernul au făcut pași importanți în această direcție. Mai important că, peste tot în lume au început să apară tot mai multe inițiative de comuniune și de colaborare, atât între diverse religii cât și între diferite organizații, coaliții și chiar țări. Însă, din păcate, toate acestea tot nu sunt de ajuns, tot mai rămân foarte multe lucruri ce trebuie făcute, asta dacă dorim să avem parte, încă de pe acum de experiența împărăției lui Dumnezeu. În acest caz, va trebui să lăsăm evanghelia să ne determine să ne facem fiecare partea, în familiile noastre, în organizațiile din care facem parte, în diverse mișcări religioase, în țara noastră. Dar mai important e că dacă cu toți lăsăm Duhul să ne conducă, atunci vom fi capabili cu să fim una, după cum Tatăl și Isus una sunt.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}