Sâmbătă din octava Paștelui – 2

Mc 16, 9-15

Ați pățit vro dată să nu credeți într-o anumită știre din cauza persoanei care a transmis-o? Chiar dacă o știre pare incredibilă, însă dacă cel care o transmite e demn de încredere sau dacă e o persoană influentă ori o persoană populară sau cineva cunoscut și respectat din comunitate, atunci cu toți credem ceea ce ne-a transmis cu ușurință. Până și eu mă aflu adesea în situația în care refuz să accept un adevăr, o veste transmisă de o persoană Imagini pentru jesus and emauspentru simplu fapt că aceea persoană are un caracter dubios ori nu are deloc credibilitate.

În textul evangheliei de astăzi, îl vedem pe Isus cum le reproșează apostolilor săi lipsa lor de credibilitate. Apostoli nu au crezut-o pe Maria din Magdala și pe cei doi discipoli din Emaus care le-au adus vestea că Isus este cu adevărat viu. Cine erau ei ca să poată susține că au fost primi care au avut parte de experiența lui Cristos Înviat? Sincer, și eu m-aș fi îndoit și m-aș fi abținut asemenea apostolilor.

Și totuși, în ciuda credinței slabe a apostolilor, Isus îi provoacă după cum ne provoacă și pe noi, acum spunându-ne, Mergând în toată lumea, predicați evanghelia la toată făptura!

Astfel, vă invit în continuare să reflectăm asupra acestor cuvinte rostite de sfântul Augustin care spunea la un moment dat că Credința înseamnă a crede ceea ce nu vezi iar recompensa credinței este a vedea ceea ce crezi.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?