14 mai – Sf. Matia, ap. – 2

In 15,9-17

Sărbătoarea de astăzi, a sfântului apostol Matia, ne reamintește de un lucru esențial pe care l-am învățat și din catehism, de scopul omului de al cunoaște pe Isus, de al iubi pe Isus, de al sluji pe Isus și de a fericit cu Isus.

Al cunoaște pe Isus – cunoștințele personale sunt extrem de importante. Matia ca apostol și sfânt, a fost în compania lui Isus încă din momentul botezului său până în momentul în care a fost ridicat la ceruri.

Al iubi pe Isus – cunoștințele lui Matia asupra lui Isus au fost cele care l-au ajutat, nu doar să îl admire pe Isus și mai ales să îl iubească.

Al sluji pe Isus – iubirea lui Matia pentru Isus s-a revărsat în slujire, mai ales în acel moment în care a acceptat alegerea sa de a sluji ca apostol și de a fi martor al învierii chiar și cu prețul vieții sale. Ceea ce s-a și întâmplat, murind ca martir în slujba celui preaiubit.

Oficiul apostolilor a fost unul privilegiat de prezența lui Matia și a celorlalți membri. Însă credința transmisă nouă prin harul lui Dumnezeu, prin intermediul apostolilor, ne-a permis să îl cunoaștem și să îl iubim pe Isus. Să ne aprofundăm cunoștințele despre Isus prin citirea Cuvântului său. Prin aprofundarea iubirii față de el, prin intermediul rugăciunilor și sacramentelor, mai ales al Euharistiei. Toate acestea ar trebui să ne ajute să îl slujim mai mult pe Isus și împărăția sa. Isus ne-a spus că dacă dorim să rămânem în iubirea lui atunci va trebui să păstrăm poruncile sale, mai ales porunca iubirii. Ce bucurie mai mare am putea noi avea decât aceea de a știi că Isus ne iubește pe noi, prieteni săi! Fericirea din viața viitoare este astfel anticipată în viața aceasta, acum.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}