14 mai – Sf. Matia, ap. – 1

Fap 1,15-17.20ac-26

In 15,9-17

Sfântul Matia, care tradus înseamnă dar de la Yahve (Mattithiah), a fost ales să facă parte din grupul celor 12 apostoli pentru al înlocui pe Iuda Iscarioteanul. El a putut fi ales fiindcă era un discipol și fiindcă a fost și el martor al slujirii și al învierii lui Isus. Cel mai probabil, făcea parte din grupul celor 72 de ucenici trimiși de Isus pentru a evangheliza. Tradiția spune că după ce l-a primit pe Duhul Sfânt, a început să predice evanghelia fără încetare, timp de mai bine de 30 de ani în Iudeea, Cappadocia, Egipt și Etiopia. A murit ca martir fiind ucis cu pietre în Colchis în anul 80 după Cristos.

Imagini pentru saint matthiasTextul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, ne va vorbi despre noua poruncă a iubirii. Un lucru e clar că noi trebuie să îi iubim pe cei din jurul nostru cum ne-a iubit Isus pe noi. Însă care este esența acestei noi porunci? Înainte de orice altceva, trebuie amintit că există două tipuri populare de iubire pe care, noi, le folosim zi de zi. Prima este aceea de a iubi cu limba. Această iubire este unul dintre cele mai vechi sporturi iar de-a lungul timpului a avut mai multe nume, precum, bârfa, defăimarea, jignirea, umilirea și multe altele. Însă în momentul în care vorbim de bine despre cei din jurul nostru obținem efectul contrar al iubirii cu limba. Când ne folosim limba pentru a iubi și pentru a lăuda binele din alți, vom descoperi că în acel moment ne umplem de bucurie. Prin urmare, să nu uităm să nu ne alăturăm niciodată bârfei, iar când cineva vorbește de rău pe cineva să prindem curajul să o vorbim de bine și să o apărăm.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2020/06/header-final-2.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}