Rugăciunea credincioșilor – Duminica Rusaliilor (C)

Duhul Sfânt lucrează și acum în noi, în inimile curate și sincere. El ne inspiră să gândim, să acționăm și să trăim frumos, asemenea lui Isus Cristos. Să-l rugăm pe Dumnezeu să-l trimită pe Duhul Sfânt în noi, spunând împreună:

 

  R. Trimite, Doamne, Duhul tău!

  • Pentru sfântul nostru părinte Papa și pentru toți lideri bisericii, ca, asemenea apostolilor în ziua de Rusalii, și ei să predice fără frică vestea cea bună pin care să îi aducă pe toți în brațele Domnului înviat.

  • Pentru lideri civili, ca ei să nu fie atât de preocupați de spiritul acestei lumii ci să aibă grijă de bunăstarea spirituală a oamenilor pe care îi slujesc.

  • Pentru tineri noștri, ca din moment ce au fost umpluți de Duh Sfânt în cadrul Mirului, când au promis că vor practica și că vor răspândi credința, să pună în practică aceste promisiuni cu ajutorul cărora să fie adevărate lumini ale lui Dumnezeu în lume.

  • Pentru noi înșine și pentru casele noastre, locurile unde muncim și comunitatea noastră, ca să putem fi apostoli pentru Cristos și pentru Duhul său cel Sfânt pentru copii noștri, și pentru toți cei cu care ne întâlnim zi de zi.

  • Pentru cei bolnavi, bătrâni, singuri și cei nevoiași în spirit, trup și minte, ca prin grija noastră să poată să cunoască iubirea lui Dumnezeu, și prezența liniștitoare a Duhului său cel Sfânt.

  • Pentru cei răposați, ca să fie primiți în lumina veșnică a paradisului datorită bunătății și credinței pe care au avut-o aici pe pământ, dar mai ales prin rugăciunile noastre continue pentru ei.

Isuse, tu le-ai oferit apostolilor un Mângâietor, pe Duhul Sfânt. Pentru ei, tu l-ai trimis aici, pe pământ. Ajută-ne, să îl recunoaștem și noi în toate reușitele noastre, în evenimentele în care își face simțită prezența. Copleșește-ne, Doamne, cu toate harurile sale. Așa te rugăm prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
Abonează-te
Abonează-te pentru a fi primul care citește noile articole publicate.
LA ZIARUL NOSTRU
Abonează-te
Abonează-te pentru a fi primul care citește noile articole publicate.
LA ZIARUL NOSTRU