24 iunie – Nașterea Sf. Ioan Botezătorul – 4

Lc 1,57-66.80

Astăzi Biserica comemorează solemnitatea nașterii lui Ioan Botezătorul. Un lucru e clar că această sărbătoare este una cu adevărat specială, iar asta fiindcă Ioan Botezătorul ocupă un loc foarte important în istoria mântuirii, din moment ce a fost înainte-mergătorul lui Cristos. Domnul nostru însuși a spus destul de clar că Ioan Botezătorul ocupă un loc foarte important în întreaga misiune salvifică. Acesta este și motivul pentru care îl putem auzi pe Isus spunând la un moment dat, în textul evangheliei după Luca, că printre cei născuți din femeie, nu există unul mai mare decât Ioan.

Imagine similarăCe anume putem învăța astăzi de la Ioan Botezătorul? În primul rând, umilința. Și putem observa că pe parcursul întregii sale vieții umilința mereu a fost prezentă. Niciodată nu și-a însușit vro ceva ce nu îi aparținea. Pentru cei care îl confundau cu Mesia le spunea, Nu sunt eu Mesia (In 1,20). Ba chiar spunea că Mesia este mult mai mare decât el. În ziua botezului lui Cristos, a dat dovadă de o umilință extremă prin a-i cere lui Cristos să îl Boteze el pe el și nu invers. Astfel, cu toți suntem chemați astăzi să reflectăm la prezența umilinței în viețile noastre. Iar una dintre cele mai bune moduri prin care o putem dobândi e de a ne știi locul și de a-l menține.

Și în al doilea rând, adevărul a fost cel care a caracterizat întreaga slujire a lui Ioan. Cu toți știm că a fost martorul adevărului. Martiriul său a avut loc din cauza faptului că a spus adevărul. De aceea și noi va trebui să îi urmăm exemplul și să spunem mereu adevărul, mai ales că acest lucru îi place Domnului cel mai mult.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}