11 iulie – Sfântul Benedict, abate, – 1

Mt 19, 27-29

În textul evangheliei de astăzi îl vom auzi pe Isus spunând că oricine va fi părăsit case sau fraţi sau surori sau tată sau mamă, sau soţie, sau copii, sau ogoare pentru numele meu, va primi însutit şi va moşteni viaţa veşnică. De beneficiile acestea a avut parte și sfântul Benedict pe care îl comemorăm astăzi, iar asta fiindcăl, înainte de a se retrage în singurătatea de la Subiaco pentru a-l căuta pe Dumnezeu, Benedict a părăsit casa, frați, părinți și tot ceea ce avea, totul pentru numele Domnului.

Imagine similarăBenedict, s-a născut la Nursia, în Umbria. Însă înainte de a porni în căutarea lui Dumnezeu, a fost student la Roma, loc și moment în care a și condamnat societatea corpută din timpul său.

Stilul său de viață ăe care l-a adoptat la Subiaco, dea trăi în căutarea lui Dumnezeu dar mai ales sub stricta sa privire, a atras mulți discipoli, formându-se o comunitate. Comunitate care avea nevoie de o regulă. În această regulă sintetizează tradiţiile monastice anterioare, pentru care a fost numit părintele monahismului occidental.

Ceea ce va trebui noi să ne însușim astăzi de la sfântul Benedict e tocmai regula lui, Ora et Labora, adică Roagă-te și muncește. Cu siguranță de muncit muncim mereu, însă cu rugăciunea cum stăm? Ne rugăm pe cât de mult muncim?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}