Vineri din săptămâna a 14-a de peste an – 1

Mt 10,16-23

În textul evangheliei de astăzi vom auzi cum Isus le spune discipolilor săi eu vă trimit ca pe nişte oi în mijlocul lupilor. Aceste cuvinte, de-a lungul secolelor, împreună cu alte învățături ale lui Isus, au inspirat mulți creștini la trăirea vieții lor într-un mod mai puțin violent. Printre alți, aceștia au inspirat un stil de viață pacifist, cel puțin temporar, asemenea liderului american, de culoare, Martin Luther King Jr., a cărui apropiere non-violentă față de discriminările rasiale au fost complet inspirate din evanghelie.

Imagine similarăVa trebui să întâlnim violența, spunea el, cu non-violența. Amintiți-vă de cuvintele lui Isus Cel care trăiește cu sabia va pieri de sabie. Va trebui să îl iubim pe fratele nostru alb indiferent de ceea ce ne-a făcut.  Va trebui să ne asigurăm că el știe că îl iubim, spusese acesta într-unul din discursurile sale.

Mahatma Ghandi, un eliberator pacifist al Indiei, a fost și el inspirat de exemplul și de învățăturile lui Isus, deși el însuși nu a devenit niciodată un creștin. Exemplul suferințelor lui Isus, spunea el, este un factor în compoziția credinței mele nemuritoare în non-violență care îmi conduc acțiunile.

Un teolog pe nume James W. Douglas, în cartea sa Crucea non-violentă, o teologie a revoluției și a păcii, scria că în privința pacifismului că În măsura în care centrul acțiunii unui război, spunea el, e acela de a cauza suferința și moartea, care e direct opus exemplului lui Cristos. În răbdarea, suportarea acestor realități, Biserica nu are nici un motiv pentru pocăință, în sensul că și-a permis să devină mai implicată din moment ce încă din timpul împăratului Constantin, într-un mod etic, se justifica conflictul cu esența evangheliei.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?