Vineri din săptămâna a 27-a de peste an – 3

Lc 11,15-26

Ce a-ți zice dacă Isus ar trăi din nou și ar săvârși exact aceleași miracole ale înmulțirii pâinilor, pentru a hrăni milioanele de oameni care sunt înfometați acum? Ce ați zice dacă el ar învia din nou din morți pentru a alina durerea mamelor îndurerate față de fii lor morți în atât de multe războaie și violențe din lumea de astăzi? Ce ați zice dacă ar răspunde la toate rugăciunile părinților și copiilor și prietenilor ce suferă de cancer, malarie, diferite dependențe sau alte boli la fel de grave? Ce am spune diferă enorm de mult de tipul de oameni de care suntem, dacă suntem oameni cu o credință profundă sau fără credință.

Oamenii cu o credință profundă ar spune că miracolele revelează prezența și puterea lui Dumnezeu în viața umană. Dumnezeu e cel care controlează viața și activitatea omului. Oameni care nu au credință probabil ar spune că nu e nimic extraordinar în astfel de evenimente din moment ce toate pot fi explicate de știință și tehnologie. Însă în textul evangheliei de astăzi vom auzi modul în care pot reacționa unii oameni când văd minunile pe care le săvârșește Isus, chiar în fața ochilor lor. Oameni fără credință, asemenea fariseilor și a cărturarilor, au spus că nu e nimic extraordinar în ceea ce făcea Isus. De fapt, unii mergeau mai departe și îl acuzau pe Isus că ar fi fost mână în mână cu diavoli, și că făcea aceste miracole nu cu puterea lui Dumnezeu, ci cu puterea lui Belzebut, căpetenia diavolilor. Ei nu îl recunoșteau pe Isus ca Fiu al lui Dumnezeu. Ci mai degrabă îl vedeau ca un om normal, care făcea fapte extraordinare cu puterea diavolului.

Însă ce înseamnă aceasta pentru noi? Să nu uităm că nu avem cum să trăim fără Dumnezeu în viețile noastre. Să învățăm să recunoaștem și să fim recunoscători pentru prezența sa nevăzută. Cu cât facem mai mult aceasta, cu atât mai mult vom experimenta puterea lui Dumnezeu în viețile noastre. Să ne rugăm și să sperăm că noi nu facem același tip de greșeală, de a-l acuza pe Isus, asemenea oamenilor din timpul său, că El nu este deloc Dumnezeu, ci unul care face faptele diavolului.

Asemenea lui Toma să spunem și noi zi de zi, Domnul meu și Dumnezeul meu!

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}