Marți din săptămâna a 29-a de peste an – 2

Lc 12,35-38

Vigilența și pregătirea e mesajul pe care ni-l transmite textul evangheliei de astăzi, vigilență și pregătire care trebuie să treacă dincolo de această lume și viață. Domnul va veni în orice moment în care va dori el. Motiv și pentru care fiecare dintre noi trebuie să fie mereu pregătit, din moment ce sosirea sa va marca începutul unei vieții veșnice. Însă a fi mereu pregătiți nu presupune doar clipa prezentă ci mai ales toate clipele ce vor urma. Primi creștini, în timpul acel timp, nu simțeau și credeau că sosirea Domnului e iminentă ci că va veni mai devreme sau mai târziu.

Însă acest timp de mijloc, este unul crucial pentru biserica peregrină. Imaginea unui slujitor nedrept și neînțelept ne vine imediat în minte. În această lume, un discipol al lui Isus trebuie să fie discret și prudent, altfel se va asemăna cu acel bogat nebun din Biblie. El niciodată nu vede dincolo de el însuși, el niciodată nu vede dincolo de această lume. Loialitatea și credința este sursa ruperii noastre de Dumnezeu. Dacă suntem ai lui Dumnezeu atunci îl vom accepta pe Isus, iar inimile noastre vor fi setate pe comoara cerească.

Pericolul înfruntat de primi creștini nu pare a fi un pericol și în ziua de astăzi. Iar asta fiindcă noi amânăm lucrurile până e prea târziu. Lecția pe care trebuie să o reținem astăzi, lecție văzută și la atâtea morți tragice, bruște, fie la rude fie în atâtea războaie, ar trebui să ne facă să fim mai vigilenți și pregătiți în orice clipă pentru momentul în care Domnul va veni și va bate la ușă.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?