Miercuri din săptămâna a 29-a de peste an – 3

Lc 12,39-48

A fost odată un rege pe nume Bagda care încă nu avea nici un succesor. Cancelarul său la sfătuit să aleagă dintre doi din cei mai buni servitori ai săi. Ceea ce a și făcut.

Regele l-a întrebat pe unul dintre ei. Quarum, dacă ai fi rege, ce fel de rege vei fi? Quarum a răspuns, Voi domni prin decrete și îi voi condamna pe oameni cu severitate. Apoi regele i-a adresata aceiași întrebare și celui de-al doilea. La care acesta a răspuns că Eu voi continua să fiu la fel cum am fost și până acum, un servitor. Ce vrei să spui prin asta? La întrebat regele. El a răspuns, Singura diferență dintre un rege și un slujitor e tronul. Un adevărat rege e cel care slujește. Așa că Rostrum a fost cel care a devenit succesorul regelui Bagda.

În textul evangheliei de astăzi vom vedea cum Dumnezeu ne cheamă pe toți să fim mai fideli față de cuvintele și față de viața lui Isus, în această așteptare a noastră a sfârșitului timpului, a celei de-a doua sosiri ale sale. Însă cum trebuie să îl așteptăm? Și vă invit să privim la Isus, la slujitorul credincios pentru a vedea răspunsul.

În ciuda criticilor, a respingerii a durerii și suferinței, el a rămas credincios în iubirea Tatălui său, împlinind misiunea încredințată lui, de a proclama împărăția lui Dumnezeu tuturor. Experiența sa de a fi Fiul preaiubit al tatălui său a fost cea care l-a ajutat să fie un slujitor fidel.

Așa că întrebarea e, pe noi ce ne ajută să fim slujitori fideli al Tatălui nostru ceresc?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}