Rugăciunea credincioșilor – Duminica 2 din Advent (A)

Ioan Botezătorul ne-a solicitat să pregătim calea Domnului care vine. În rugăciunile noastre, să-i cerem Tatălui să ne ajute pentru a fi perseverenți în credință si capabili de o convertire sinceră, pentru a oferi o adevărată mărturie în iubire. Să ne rugăm, spunând:

R. Vino, Doamne Isuse!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa, episcopi și păstori Bisericii, ca asemenea lui Ioan, și ei să îndrepte această lume confuză și frântă, și să o aducă pe calea credinței, păcii și a bunătății. R.
  • Pentru lideri noștri civili, ca ei să poată asculta vocea lui Dumnezeu și a oamenilor și nu doar a propriului lor interes și ideologii lumești. R.
  • Pentru tineri, ca ei să găsească adevărata tinerețe a inimii și a sufletului lor în urmarea lui Cristos și a Bisericii sale, cu credință și bucurie interioară. R.
  • Pentru noi înșine, ca în acest Advent, să putem trăi rolul nostru profetic baptismal și să putem fi martori lui Cristos în casele noastre, locul nostru de muncă, de joacă sau de studiu. R.
  • Pentru cei săraci și nevoiași din parohia noastră, ca prin împărtășirea generoasă a timpului nostru cu ei, să îi putem ajuta să modeleze o lume mai plăcută și mai iubitoare de Crăciun pentru toți. R.
  • Pentru cei răposați, ca ei să poată intra în casa cerească pregătită pentru ei de la întemeierea lumii, ajutați desigur de rugăciunile noastre. R.

Tată milostiv, primește rugăciunile noastre, pentru ca să putem fi fideli ascultători ai Cuvântului tău, persoane coerente, angajate pe drumul sfințeniei. Prin Cristos Domnul nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}