Luni din săptămâna a 3-a de peste an – 2

Mc 3,22-30

Akido este o formă de arte marțiale, asemenea vestitului Karate. E un mod unic de apărare de sine fiindcă folosește agresiunea atacatorului împotriva lui însuși.

Același principiu este reflectat și în textul evangheliei de astăzi, în modul în care Cristos s-a apărat pe sine împotriva acuzațiilor aduse de cărturari împotriva lui. Cărturari l-au acuzat pe Isus că îi alungă pe diavoli cu propria lor putere. Isus imediat vede logica acestei acuzații și le spune, Poate satana să se alunge pe sine însuși?

În acest pasaj evanghelic, precum și în alte pasaje vedem cum Isus vede cu ușurință prin ceilalți oameni. Cât de ușor vede prin masca și prin agenda ascunsă a oamenilor cărora le e frică să vadă sau să se confrunte cu adevărul. Aici vedem un om transparent care a văzut motivele acelor persoane tare la cap și împietriți. Isus dorește ca noi să fim transparenți cu adevărat în tot ceea ce suntem și în tot ceea ce facem.

 Însă un alt mesaj mult mai important e cel care ne confruntă astăzi e cea a unei case divizate în ea însăși care nu poate rezista. Casa aici poate însemna familia, organizarea, comunitatea, grupul, țara, prietenia, clasa și multe altele asemenea. Ca toți să fie una, spune Isus în rugăciunea sa….atâta timp cât creștini vor rămâne divizați calea de a realiza împărăția lui Dumnezeu va fi departe de împlinire.

Semnul distinctiv al unui adevărat creștin este pasiunea lui sau al ei pentru unitate, oriunde s-ar afla. Avem noi oare această pasiune?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}