22 februarie – Catedra Sfântului Apostol Petru – 4

Mt 16,13-19

Astăzi celebrăm sărbătoarea Catedrei sfântului Apostol Petru. Iar în textul evangheliei pe care îl vom auzi la această sfântă Liturghie, ni se reamintește de faptul că Petru a fost ales de Isus pentru a duce datoria de a păstra unită turma sa. El l-a ales pe Petru datorită faptului că Duhul l-a arătat pe Petru, prin ai da darul vederii adevăratei misiuni și rol al lui Isus Cristos ca Fiul al lui Dumnezeu. Există o tradiție veche în biserică ca tot duhul să fie cel care să îl aleagă pe succesorul lui Petru. De asemenea, tot Duhul, care l-a și împuternicit cu darurile de care avea nevoie pentru a-și împlini misiunea de a păstra unită turma. Pentru acest motiv e și una dintre cele mai mari tragedii din istoria creștinismului ca unii dintre cei care și-au exercitat puterea pe scaunul lui Petru să contribuie semnificativ în diviziunea Bisericii în loc să o unească. Și ei sunt oameni, oameni supuși slăbiciunii, păcatului, ba chiar trădării. După cum și Petru a fost ales de Isus însuși pentru această slujire atât de importantă.

E absolut obligatoriu ca noi toți, cei botezați, care suntem beneficiari slujirii, să ne rugăm pentru toți conducători noștri, ca fiecare să nu permită propriului păcat să blocheze darurile Duhului de care are nevoie pentru a fi un păstor bun. Această sărbătoare ne urgentează să ne rugăm pentru sfântul părinte papa, cel chemat să exercite această misiune enormă de unire a Bisericii, ca Duhul umilinței, a curajului și al înțelepciunii să îl îndrume în îndrumarea noastră.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?