Luni din săptămâna a 7-a de peste an – 3

Mc 9,14-29

Imediat după ce a dat naștere primului ei copil, o mamă tânără a sunat-o pe propria ei mamă, Cum o să am grijă de copilul meu? Nu am fost niciodată la o școală pentru mame. Mama ei i-a răspuns, este copilul tău. Folosește-ți instinctele. Vei învăța prin experiență.

Se spune că există două tipuri de educație, cea învață în copilărie și cea care te învață cum să trăiești. Prima dintre ele ține de educația ce te ajută să obții productivitatea economică. Iar a doua e formarea spirituală care este legată de valorile și de viața spirituală. Această înțelepciune mai poate fi numită și ca înțelepciune.

Toată înțelepciunea vine de la Domnul, ne spune cartea lui Ben Sirah. E o înțelepciune plantată de Dumnezeu în inima fiecărei ființe umane. Este înțelepciunea experienței ce nu se poate învață într-o clasă la școală. Toți creștini posedă această înțelepciune ce împuternicește bunătatea, care să iese învingătoare în toate situațiile dificile și provocatoare, și treptat să aducă tot ce e mai bun în fiecare situație umană.

Adevărata înțelepciune e manifestată în momentul în care o persoană devine parte a soluției decât o parte a problemei, când nevoia de putere este recunoscută prin rugăciune, când Domnul este resursa în mijlocul neajutorării sau când valorile spirituale sunt promovate chiar și când sunt supuse rușinii și ridiculizării.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}