1 mai – Sf. Iosif Muncitorul – 3

In 6,52-59

Sărbătoarea sfântului Iosif muncitorul, a fost instituită în 1955 de către papa Pius al XII, ca fiind celebrată în ziua de 1 mai, ca alternativă a zilei comuniste a muncii. Biserica dorea să proclame că munca umană devine și este un lucru bun și sfânt, atunci când este oferită lui Dumnezeu.

Pius al XII l-a dat ca exemplu minunat pe sfântul Iosif care s-a oferit cu totul lui Dumnezeu, reamintind lumii că munca umană nu se justifică prin construirea unei utopii comuniste, sau prin a ne face un nume propriu. Munca noastră înseamnă a-l respecta pe Dumnezeu, a reflecta la Dumnezeu și a fi mereu în slujba lui Dumnezeu.

Psalmistul spune, Dacă Dumnezeu nu este constructorul atunci construcția noastră este în van. Sfântul apostol Paul a spus, orice faci, în cuvânt sau faptă, fă-o în numele Domnului Isus, dând mulțumire lui Dumnezeu Tatăl prin el.

Comuniști susțineau că Statul este scopul final spre care trebuie îndreptate toate eforturile omului. Pentru comuniști atei, veșnicia nu era un factor în ecuație. Când scoatem planul veșnic al lui Dumnezeu din ecuație, indiferent de ceea ce facem, transformăm munca noastră într-un idol.

Munca umană, așa cum o știm, poate deveni un idol, sau un mijloc prin care să susținem adorarea la idoli. Într-un articol dintr-un ziar din America, un episcop pe nume Lennon a scris că, acolo unde viața este centrată pe un Dumnezeu fals al prosperității, prestigiului, sau chiar al unei vieții mai bune, persoana culege o recoltă de epuizare și nefericire. Însă persoana și familia de credință, care îl pun pe Cristos ca centru al vieții lor, inclusiv în activitățile lor de zi cu zi, mese, discuții, probleme, crize, împliniri, pierderi, întreaga lor viață devine schimbată și încărcată cu prezența lui Dumnezeu.

Sfântul Iosif este un exemplu minunat pentru fiecare dintre noi, care l-a pus pe Cristos ca centru al vieții sale, care l-a slujit pe Dumnezeu în toate eforturile sale, care a lucrat pentru binele familiei sale. El este o reamintire pentru toți muncitori, o reamintire de a-l păstra pe Dumnezeu ca parte a muncii lor, iar prin asta să devină colaboratori cu Dumnezeu. Dumnezeu ne oferă multe daruri atunci când ne unim munca cu el.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}