Miercuri din săptămâna a 6-a a Paştelui – 3

In 16,12-15

 La un moment dat, diavolul se plimba împreună cu una din cohortele sale când au văzut un om care ridica de jos ceva strălucitor. O bucată de adevăr, a spus diavolul. Nu te deranjează că a găsit o bucată de adevăr? L-a întrebat cohorta. Nu, a răspuns diavolul. Că mă voi asigura ca el să creeze o nouă religie din acel adevăr. Toți vor adevărul și sunt în stare să facă tot ce pot pentru a găsi veracitatea unei anumite realități. Alți ba chiar investesc timp și resurse în căutarea lor constantă a adevărului. Însă de cele mai multe ori suntem duși în eroare că adevărul e ceva ce îl creăm noi sau îl descoperim în activitatea noastră de zi cu zi. Nu reușim să conștientizăm că adevărul este un dar de la Dumnezeu care este proprietarul și dătătorul a tot adevărul.

În textul evangheliei de astăzi, Isus le va spune discipolilor săi că revelarea a ceea ce este adevărat e rolul Duhului Sfânt. E uimitor cum unii oameni se tem de adevăr fiindcă ei cred că le va inhiba libertatea. Însă Isus le oferă discipolilor săi o perspectivă diferită a adevărului, un dar real ce ne eliberează de dubii, iluzii și frici. Credem că Dumnezeu este sursa a tot adevărul. Cu cât mai tare de apropiem de el și ascultăm cuvintele sale, cu atât mai mult vom crește în cunoașterea lui. De asemenea mai suntem luminați și de marea sa iubire și înțelepciune. Isus îi asigură pe discipoli săi că el le va trimite Duhul adevărului care va anunța tot ceea ce va veni. De aceea va trebui să îi cerem lui Isus să ne umple de Duhul Sfânt și să ne îndrume pe calea adevărului. Să îl rugăm să ne elibereze de eroare și de căile false și să ne conducă la conștientizarea voinței sale.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}