Marţi din săptămâna a 6-a a Paştelui – 3

In 16,5-11

Înainte de urcarea lui Isus la Tatăl, el își propusese să pună lucrurile în ordinea corectă și în perspectivă. Discipolilor le-a lăsat următoarele exortații practice pe care să le țină minte mereu: Prima le-a spus că el va merge înaintea lor, însă și ei se vor alătura lui. A doua, le-a poruncit să continue munca lui de răspândire a veștii cele bune. A treia, le-a dat instrucțiuni clare asupra a ceea ce trebuie să facă. A patra, le-a promis că îl va trimite pe Duhul Sfânt pentru a împlini unele sarcini în numele lui Isus și pentru Biserica sa, ca Paraclet, Avocat, Mângâietor, și Sfințitor.

Evanghelia de astăzi ne prezintă un rezumat aproape perfect a ceea ce Mângâietorul, Duhul Sfânt va face în numele Bisericii. În primul rând, Duhul Sfânt va condamna oameni păcătoși și le va arăta că lumea se înșeală în privința păcatului. Că ignoranța și încăpățânarea lor de a asculta vestea cea bună la costa pe Isus viața lui pe cruce (Fap 2,37). În al doilea rând, Duhul Sfânt va condamna oameni drepți ai lui Cristos. Că moartea lui Cristos este singurul lucru pe care el nu l-a meritat, ci fără pic de egoism și-a dat propria viață pentru ca noi să putem sta drepți în fața lui Dumnezeu la judecată. În al treilea rând, Duhul Sfânt va condamna oameni judecății, care pun anumite minciuni înaintea altora. Duhul Sfânt e cel care va da convingerea interioară de nezdruncinat ce îi va ajuta să stea în fața judecății lui Dumnezeu.

Oscar Wilde, un poet irlandez, a spus la un moment dat, Unii provoacă fericire oriunde se duc, alți oricând se duc. Cu siguranță discipoli erau îndurerați de plecarea Învățătorului. Ei nu păreau să înțeleagă că el trebuie să plece. Însă el i-a reasigurat că durerea lor va fi de scurtă durată și că în curând vor fi plini de bucurie. Că e în interesul lor ca el să plece. Și a spus,  Căci dacă eu nu mă duc Mângâietorul nu va veni la voi.  Prin Duhul Sfânt care îndrumă Biserica în călătoria ei, Cristos este prezent mereu și pretutindeni, până la sfârșitul lumii.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}