Sâmbătă din săptămâna a 7-a a Paștelui – 3

In 21,20-25

Lecturile de astăzi îmi amintesc de două zicale, Curiozitatea a ucis mașina, și  Totul e bine când se termină cu bine. Prima indică că uneori curiozitatea poate fi dăunătoare.  Încercarea de a cunoaște lucruri despre alte persoane care nu ne privesc pe noi, poate dăuna relației noastre cu ei. Oameni au dreptul la intimitate. Isus doar a indicat că Petru va avea parte de aceiași moarte ca și el. Apoi Petru l-a întrebat. Dar Ioan? Iar răspunsul lui Isus a fost, Ce te privește? Cu alte cuvinte asta nu e treaba ta. De exemplu, când  cineva e prins de un superior că a încălcat o regulă, răspunsul lui imediat e, Dar ceilalți? Nu trebuie să fim judecați în funcție de ceilalți, fiindcă și Isus a spus, Fiți milostivi precum Tatăl vostru ceresc milostiv este. Nu ni sa dat nici abilități egale și nici sarcini egale. Ceea ce se așteaptă de la noi e ca să facem ceea ce Dumnezeu dorește de la noi, să ne folosim darurile și oportunitățile care ni s-au dat.

Astăzi este ziua încheierii. Totul e bine când se termină cu bine. Este sfârșitul ultimei săptămâni din timpul Pascal. Zi în care vom citi ultimele cuvinte din Faptele Apostolilor, care se încheie cu apostolul Paul aflat în arest la Roma. În Roma, conform tradiției, atât Petru cât și Paul, au fost executați, pentru ca apoi acel loc să devină centrul bisericii. De asemenea vom mai citi și cuvintele evangheliei după sfântului Ioan. El ne reamintește că multe cuvinte și fapte ale lui Isus au fost lăsate nescrise. Iar asta fiindcă a lăsat ca restul evangheliei să fie scris de către discipoli lui, cu propriul lor sânge și sudoare, sub îndrumarea Duhului său Sfânt. Așa că ține de noi această continuare.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?