5 iunie – Sf. Bonifaciu, ep. m. – 3

In 10, 11-16

Astăzi celebrăm sărbătoarea sfântului Bonifaciu, care era un călugăr benedictin englez ce și-a dedicat întreaga viață evanghelizării triburilor germanice. Când a făcut prima sa călătorie misionară în Germania, în 719, la cererea papei Grigore al II-lea, Bonifaciu a descoperit faptul că lucrarea sa a fost luată de la el.

Într-o scrisoare scrisă unui abate benedictin, sfântul Bonifaciu a scris, Să stăm drept în fața a ceea ce e corect și să ne pregătim sufletele pentru încercare…să nu fim nici câini care nu latră, dar nici spectatori tăcuți, nici slujitori plătiți care fug când vine lupul.

Bonifaciu a fost un om cu un imens curaj. În timp ce pregătea noii convertiți pentru primirea sfântului mir în teritoriul ce era încă ostil creștinismului, el și alți 53 de însoțitori au fost masacrați cu brutalitate. Avea doar 80 de ani când a fost martirizat. Cu alte cuvinte, nu ești niciodată prea bătrân pentru a da mărturie.

Un scriitor a scris la un moment dat, Bonifaciu le-a avut pe toate: inteligență naturală, puteri formidabile de convingere, și energie interminabilă și capacitate impresionantă de rezolvare. Ar fi putut avea o carieră măreață și un statut înalt în societate, însă acest om sfânt a dorit ceva cu totul diferit; nimic pentru el și totul pentru Cristos și biserica sa.

După cum vom spune și în rugăciunea zilei de astăzi, ca sfântul martir Bonifaciu să fie mereu pentru noi un mijlocitor puternic la tine, ca să păstrăm cu tărie și să mărturisim prin faptele noastre credința pe care el a predicat-o prin cuvânt și a pecetluit-o cu sângele său.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?