Search
Close this search box.

5 iunie – Sf. Bonifaciu, ep. m. – 2

Lc 10, 11-16

Ce ne motivează pe noi să facem anumite lucruri bune? De exemplu, în cazul sfântului Bonifaciu pe care îl comemorăm astăzi, motivația sa principală, care l-a și ajutat să ducă la îndeplinire atât de multe lucrări, opere importante, precum, cea de întemeiere a numeroase comunități bisericești dar și reînnoirea multor altora, prin Bavaria, Turingia Imagini pentru saint bonifaceși Francofona, precum și ținerea de numeroase concilii și promulgarea a numeroase legii, cred că au fost următoarele cuvintele ale lui Cristos pe care le vom auzi în textul evangheliei de astăzi. Mai am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc; iar ele vor asculta glasul meu şi va fi o singură turmă şi un singur păstor.

Cea mai bună motivație a unui creștin, e și aceea de a duce la îndeplinire, de a continua munca, opera învățătorului, de a face tot ce îți stă în putință ca turma Domnului să fie unită, și ca toți să asculte de glasul unicului păstor.

Însă, această continuare a lucrării stăpânului nu vine fără consecințe, fără repercusiuni, fără persecuții din partea celor care stau împotriva iubirii lui Cristos. După cum s-a întâmplat și în cazul sfântului Bonifaciu care, după începerea unei slujbe cu catehumenii, din apropiere de Dokkum, un grup de frizoni toți înarmați cu spade, l-au înconjurat pe harnicul episcop și l-au ucis.

Dar noi? Suntem noi dispuși să punem în practică poruncile și învățăturile Mântuitorului cu orice preț, sau abandonăm la cel mai mic obstacol?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

Anul I
Pr. Mihail-Andrei

5 iunie – Sf. Bonifaciu, ep. m. – 4

Lc 10, 1-9 Astăzi celebrăm sărbătoarea sfântului Bonifaciu, care era un călugăr benedictin englez ce și-a dedicat întreaga viață evanghelizării triburilor germanice, motiv și pentru care mai este cunoscut ca

Citeste mai multe
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?