15 iulie – Ss. Bonaventura, ep. înv. – 2

Mt 23, 8-12

Astăzi celebrăm sărbătoarea sfântului Bonaventura. Când celebrăm sărbătoarea unui sfânt, adesea reflectăm asupra lecțiilor ce le putem extrage din viața lor și asupra modului în care putem fi discipoli mai fideli ai lui Isus Cristos.

Sfântul Bonaventura l-a întâlnit pe sfântul Francisc de Assisi ca și copil, de fapt,  se spune că sfântul Francisc l-a vindecat în mod miraculos pe Bonaventura de o boală destul de serioasă. Ca tânăr, Bonaventura s-a alăturat ordinului franciscan, fiind imediat remarcat pentru intelectul său extraordinar, fiind unul dintre cei mai mari intelectuali ai Evului Mediu. El e cel care a scris biografia oficială a vieții sfântului Francisc, biografie care poate fi citită și astăzi, biografie care conține o puternică și minunată descriere a vieții sfântului Francisc.

Sfântul Bonaventura a dat bisericii o mare onoare, el este cunoscut ca doctor al Bisericii. Perspectivele sale profunde asupra vieții spirituale și în teologie au modelat cu adevărat modul în care noi înțelegem ce înseamnă să fii un discipol al lui Cristos.

Sfântul Bonaventura a scris la un moment dat, Oricine dorește să se înalțe la Dumnezeu trebuie mai întâi să evite păcatul, care deformează natura noastră; trebuie să primească harul reparator; trebuie să ducă o viață bună, să primească dreptatea purificatoare; trebuie să mediteze, să primească cunoștințele iluminatoare; trebuie să practice contemplația, și să primească înțelepciunea perfectă.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}