Joi din săptămâna a 15-a de peste an – 3

Mt 11,28-30

Blând și smerit cu inima. Blândețea înseamnă gingășie. Isus nu vine să ne pedepsească sau să ne condamne sau să se împovăreze. El vine pentru a ne ușura povara, pentru a ne conforta necazurile, și pentru a ne consola în durerile noastre. Fiind blând la inimă, Isus mereu este gata să ne accepte înapoi și să ne ierte.

Umil la inimă înseamnă că Isus nu dorește să domine asupra noastră. El nu dorește să se impună sau să ne forțeze. În umilința sa, Isus nu este amar, frustrat sau dezamăgit din cauza repetatelor noastre căderi în păcat. El continuă să ne înțeleagă și să se încreadă în noi. Ba chiar ne și invită să venim la el și să învățăm să fim asemenea lui.

De aceea va trebui să ne modelăm inima după inima lui Isus.

Inimile noastre vor trebui să fie curate. O inimă curată va rosti numai cuvinte bune celor din jur. O inimă curată nu va căuta greșelile în ceilalți. O inimă curată nu va inventa scuze pentru îndoiala unuia.

Inimile noastre trebuie să fie curate. O inimă curată va fi onestă și plină de fapte bune. O inimă curată nu este invidioasă pe popularitatea sau succesul celuilalt.

Inimile noastre trebuie să fie pline de iubire. O inimă iubitoare este mereu una iertătoare. Nu se satură niciodată din a sluji pe ceilalți. O inimă iubitoare promovează și păstrează viața. E mereu dispusă să ajute și să dorească vindecarea celorlalți. O inimă iubitoare muncește necontenit pentru mântuirea celor dragi iei.

Isuse, cu inima blândă și smerită, fă inima noastră asemenea cu inima ta.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?