Sâmbătă din săptămâna a 15-a de peste an – 3

Mt 12,14-21

Ce ne-am face dacă am afla că oameni puternici sunt după viața noastră? Un lucru e clar că ar trebui să facem ceea ce a făcut Isus, să ne ducem într-un loc unde să fim în siguranță. Însă Isus a continuat să facă faptele sale de milostivire chiar dacă viața sa era într-un adevărat pericol. Noi însă imediat facem ceea ce putem pentru a ne proteja și pentru a ne ascunde viața, iar asta e ceea ce ne separă de Isus.

Pentru Isus, cel mai mare bine este acela de a nu-și apăra viața ci de a continua să îi slujească pe oameni pe care îi iubea atât de mult. Această iubire față de popor a culminat într-un final cu moartea sa pe cruce.

Însă nu tuturor le este frică să își de-a viața de dragul celor din jur. Sunt multe alte persoane care și-au dat propria viață pentru ca alți să poată trăi și să poată fi liberi. Aceasta a fost exemplificată cel mai bine de către eroii noștri care și-au dat propria viață de dragul nostru.

Însă, care este motivul pentru care dorim să ne protejăm viața în detrimentul celor din jur? Motivul cel mai simplu ar fi că ne iubim viața mai mult decât îl iubim pe Isus și pe cei din jur. Noi nu mai suntem doar preocupați de marea nevoie a celor din jur, altfel nu am sta să ne gândim de două ori când vine vorba de a renunța la prețiosul nostru timp și viață pe cei din jur.

Auto-conservarea nu e niciodată o opțiune pentru cei care îl urmează cu adevărat pe Isus.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?