Rugăciunea credincioșilor – Cristos, Regele Universului (A)

Să aducem acum cu încredere toate rugăciunile noastre dar mai ales ale comunității noastre parohiale, Tatălui nostru ceresc și să îl rugăm mai presus de orice să ni le asculte și să ni le împlinească așa cum numai un păstor bun ca el știe, spunând împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa Francisc, pentru episcopi noștri și pentru toți lideri Bisericii, ca ei să fie buni păstori ai turmei lui Cristos. R.
  • Pentru ca noi să conștientizăm că, atunci când ne îndreptăm spre cei aflați în nevoie, mai ales cei vulnerabili din comunitatea noastră, noi îl slujim pe Cristos însuși și îl ajutăm la construirea Împărăției sale pe pământ. R.
  • Pentru cei care nu îl recunosc pe Cristos ca Mântuitor al lor, ca noi să realizăm că mărturia vieții noastre de credință poate aduce lumină în întuneric pentru ceilalți. R.
  • Pentru ca noi să nu folosim puterea și autoritatea pe care o avem într-un mod abuziv și ca noi să dăm mereu dovadă de grijă și de considerație față de cei pentru care suntem responsabili. R.
  • Pentru cei bolnavi și vârstnici din comunitatea noastră, mai ales pentru cei închiși în casele lor, ca Dumnezeu să îi aline în suferințele și singurătatea lor. R.
  • Odată cu apropierea de sfârșitul acestei luni speciale de amintire a celor plecați deja dintre noi, să ne rugăm din nou pentru membri răposați ai parohiei noastre. R.

Dumnezeule atotputernic și bun, îți cerem cu umilință să ne asculți toate aceste rugăciuni ale noastre pe care le îndreptăm spre tine prin mijlocirea lui Cristos Regele nostru, care viețuiește și domnește în unire cu tine și cu Duhul Sfânt în toți veci vecilor. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2020/06/header-final-2.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}