Sfânta Familie: Isus, Maria și Iosif (B) – 3

Gen 15,1-6;21,1-3
Evr 11,8.11-12.17-19
Lc 2,22-40 (2,22.39-40)

Elie Wiesel a fost un scriitor și ziarist american, în cartea lui intitulată Noapte, descrie timpul pe care el l-a petrecut în lagărele de concentrare alături de tatăl său, și ne arată că iubirea este mai puternică decât răul. De multe ori în carte, vedem iubirea lui Elie și a tatălui său unul față de altul. Ne arată că binele învinge răul. De exemplu, Elie ne spune cum în Auschwitz tatăl lui îi aducea mâncare în plus. Și spunea Tatăl meu mi-a adus un dar – jumătate de rație de pâine obținută în schimbul unei bucăți de cauciuc, găsită prin depozit, care era perfectă ca talpă pentru un papuc.

În lagărul de concentrare de la Buchenwald, starea de sănătate a tatălui său s-a deteriorat și a fost mutat în infirmerie, iar acum era rândul lui Elie ca să își jertfească mâncarea.

Pentru o rație de pâine, am reușit să schimb paturile cu un prizonier din patul etajat în care se afla tatăl meu. În acea după-amiază a venit doctorul. M-am dus la el și i-am spus că tatăl meu este foarte bolnav.

Multe familii mereu rămân unite în iubire, mai ales în perioadele dificile.

Astăzi reflectăm asupra sfintei Familii din Nazaret, Isus, Maria și Iosif fiindcă cu toți am crescut într-o familie iar sfânta Familie are atât de multe să ne învețe despre viața de familie. În imaginile care reprezintă Crăciunul și ieslea, putem vedea că Maria și Iosif sunt întorși unul spre pruncul Isus. Apoi, alături de Maria și Iosif putem vedea păstori care și ei sunt îndreptați spre Isus. Cred că am putea să ne imaginăm familiile noastre că stau în locul păstorilor, că suntem alături de Maria și Iosif îndreptați spre Isus. Singura cale pentru pace și iubire și fericire în familiile noastre e aceea de a fi cu Maria și Isus și de a ne întoarce spre Isus. Cum facem aceasta? Prin rugăciune. Rugăciunea zilnică. Rugăciunea zilnică în familie. Dacă nu dorim ca o prietenie să moară, atunci rămâi în legătură cu prietenul. Rugăciunea este modul nostru de a ajunge la Dumnezeu zi de zi. Uneori rugăciunea poate că nu va fi una ușoară însă chiar și atunci, timpul petrecut cu Dumnezeu nu este unul irosit ci este un timp oferit cu generozitate lui Dumnezeu. Timpul cu Dumnezeu mereu aduce o binecuvântare. Rozariul este un mod frumos de a te ruga ca familie și în același timp este și un dar minunat de trandafiri oferit Mamei noastre cerești. Apoi citirea unui fragment mic din sfânta Scriptură zi de zi este și el un ajutor imens. Maria și Iosif întorși spre Isus este o reamintire pentru noi toți, ca familiile noastre vor trebui și ele să fie îndreptate spre Isus și cu Isus în centru. Cred că putem să vedem familiile noastre în locul păstorilor, că suntem cu Maria și Iosif îndreptați spre Isus. Singura cale de pace și iubire și fericire în familiile noastre este acela de a fi cu Maria și Iosif îndreptați spre Isus.

Sfânta Familie a arătat asemenea unei familii obișnuite care a trăit într-o cetate obișnuită însă care erau departe de a fi obișnuiți. Sfânta Familie a fost o familie umilă însă pentru faptul că ei au fost îndreptați complet spre Dumnezeu, cu totul dăruiți lui Dumnezeu, ei au devenit cea mai mare familie de pe pământ. Maria și Iosif au oferit păsărele ca jertfă în acel moment în care Isus a fost prezentat la templu, ceea ce a însemnat că ei nu și-au permis o ofrandă mult mai scumpă, adică un miel. Nu erau printre cele mai bogate familii din cetate. Pentru o anumită perioadă de timp, dar mai ales pentru siguranța lor ei au devenit refugiați în Africa pentru a proteja viața copilului de mâinile lui Irod. În timpul vieții publice a lui Isus, oameni din Nazaret și verișori lui au crezut că și-a pierdut mințile. Prin urmare au existat foarte multe circumstanțe care nu făcea ca Familia Sfântă să arate ca fiind una glorioasă însă ea este modelul pentru familiile noastre. Familia noastră poate că pare a fi una normală și umilă însă ceea ce contează nu e ceea ce ceilalți cred despre noi ci ceea ce noi trăim cu Dumnezeu. Familia Sfântă arăta asemenea unei familii obișnuite care a trăit într-o cetate obișnuită însă ei erau departe de a fi una obișnuită. Familiile noastre poate că arată obișnuit și trăiesc într-un oraș obișnuit însă ceea ce contează e faptul că noi suntem alături de Maria și Iosif îndreptați spre Isus în rugăciune. Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?