Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 2-a după Crăciun (B)

Dumnezeu este un Tată care ne iubește. Pentru noi și pentru mântuirea noastră, a trimis Cuvântul său, înțelepciunea veșnică care reînnoiește viața lumii. Să transformăm bucuria de a ne simți iubiți într-o rugăciune sinceră de comuniune. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa Francisc și pentru episcopul nostru Iosif, ca ei să facă ca Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu, să devină trup în lumea noastră de astăzi. R.
  • Pentru lideri noștri civili, ca ei să lucreze necontenit pentru dreptate, pace și prosperitate  și pentru toți cei care așteaptă venirea lui Cristos. R.
  • Pentru tineri, ca renăscuți ca și copii ai lui Dumnezeu la Botez, să se dedice pe ei înșiși mai mult în răspândirea împărăției lui Dumnezeu și a lui Cristos. R.
  • Pentru noi înșine ca în casele noastre să fim mâini iubitoare și credincioase precum și fețe a lui Cristos, copiilor și tuturor celor care se află în grija noastră. R.
  • Pentru cei bolnavi, ca grija noastră practică față de ei să întrupeze iubirea și prezența vindecătoare a lui Dumnezeu din viețile noastre. R.
  • Pentru cei răposați ca eliberați de păcat și moarte în Cristos, să poată ajunge la gloria și pacea cerească. R.

Dumnezeule al vieții, tu ne vorbești mereu nouă, poporul tău; dăruiește-ne harul să primim înțelepciunea Cuvântului tău. Cuvântul tău Întrupat să locuiască în mijlocul nostru cu plinătatea iubirii sale, căci astfel ne vom simți cu adevărat fii ai tăi. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}