Rugăciunea Credincioșilor – Botezul Domnului

Ne-am adunat în astăzi pentru a celebra sărbătoarea Botezului Domnului. După cum noi trecem de la timpul Crăciunului la rutina școlii și a locului de muncă, tot la fel și Isus în textul evangheliei de astăzi trece la viața privată a familiei la slujirea publică. De aceea să cerem acum cu toți binecuvântarea lui Dumnezeu asupra noastră, acum când ne aflăm la începutul acestui timp nou. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Acum când vom reveni la rutina noastră zilnică, să mulțumim Domnului pentru momentele în familie pe care le-am avut împreună în acest timp al Crăciunului și să cerem lui Dumnezeu binecuvântarea sa. R.
  • În prima lectură de astăzi am auzit că toți cei care sunt însetați sunt chemați să vină la apă. Ca această comunitate parohială să fie mereu un loc de priire, incluziune și binecuvântare pentru ca prin ospitalitatea noastră, de la Biserica, casă sau stradă, lumea să îl cunoască pe Cristos care este răspunsul setei noastre. R.
  • Ca noi cei care am fost binecuvântați de harul Botezului, să putem aprecia comunitatea de credință și iubire la care am fost chemați. Să crește în bucuria vieții creștine, cu toate oportunitățile și provocările ei. R.
  • În evanghelia de astăzi l-am auzit pe Tatăl cum a spus despre Isus că Tu eşti Fiul meu cel iubit, în tine mi-am găsit bucuria. Ca noi toți să recunoaștem iubirea lui Dumnezeu pentru noi în evangheliile acestei săptămâni, precum și invitația lui Dumnezeu de a trăi o viață plină demnă de orice muncă am avea-o. R.
  • Ne amintim și de toți cei care au trecut din această lume. Ca să îi putem ajuta să fie primiți în casa cerească prin a trăi pe cât de bine putem valorile și tradițiile în viața noastră. R.

Dumnezeule Atotputernic, acum când ne amintim cum l-ai chemat pe Isus în slujirea sa publică la Botezul său, ne rugăm ca și noi să fim umpluți de harul lui Dumnezeu și să fim deschiși harului lui Dumnezeu din viețile noastre. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?