Rugăciunea credincioșilor – Botezul Domnului

Fiul Întrupat si iubit de Tatăl participă la speranțele si la așteptările oamenilor. În credința si în numele fiilor lui Dumnezeu, să-i adresăm Tatălui ceresc rugăciunile noastre. Să spunem împreună:

R. Primește, Doamne, rugăciunea fiilor tăi!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa, ca fidel chemării sale baptismale și preoțești să poată să conducă credincioși spre umila slujire a lui Dumnezeu și a celor nevoiași din lume spre dreptate. R.
  • Pentru lideri civili, ca ei să slujească nevoile poporului lor în trup și suflet, și să fie în deosebi atenți la cei săraci și vulnerabili din societate. R.
  • Pentru tineri noștri, ca ei să păstreze voturile de la Botez și Mir, de a fi fideli lui Cristos și Bisericii sale, și de a lucra pentru dreptatea împărăției universale ce va veni. R.
  • Pentru noi înșine, ca în casele, comunitățile și Biserica locală, să îl slujim pe Cristos și să trăim Botezul propriu în bunătatea și sfințenia vieții de zi cu zi, pentru ca astfel să fim adevărate exemple pentru cei care au nevoie de îndrumarea, inspirația și iubirea noastră. R.
  • Pentru toți copii care au fost botezați sau care au primit Prima sfântă Împărtășanie sau Mir, ca ei să trăiască chemarea creștină la sfințenie, participare la sfânta Liturghie de Duminică ca membri credincioși ai sfintei sale Bisericii și martorii lui Cristos în viața de zi cu zi. R.
  • Pentru cei bolnavi, singuri, bătrâni și oprimați, ca conștienți de demnitatea lor de copii prețioși ai lui Dumnezeu prin botez, și noi să îi ajutăm să ajungă să cunoască iubirea lui Dumnezeu, Tatăl lor prin grija noastră. R.
  • Pentru răposați care au purtat haina alba a Învierii lui Cristos la Botez, ca și ei să se bucure de plinătatea vieții veșnice promisă pentru ei. R.

Tată bun si milostiv, primește umila noastră rugăciune: Fiul tău preaiubit si Mântuitorul nostru, mijlocește pentru noi care înălțăm către tine cereri si rugăciuni si ascultă rugăciunile noastre. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}