Duminica a 5-a a Paştelui (B) – 4

Fap 9,26-31
1In 3,18-24
In 15,1-8

În această dimineață când m-am trezit și m-am apropiat de geam, am observat pe pervaz un plic pe care era scris Din partea lui Dumnezeu. Plin de curiozitate, am și deschis geamul și am pus mâna pe plic pentru a-l deschide ca să văd ce se află înăuntrul lui. Însă când l-am întors pe partea cealaltă, am văzut că erau scrise următoarele cuvinte, prea ocupat pentru a petrece timp cu Dumnezeu, prietenul tău. Aceste cuvinte m-au întristat puțin, fiindcă mi-am dat seama că această scrisoare nu avea să fie una prea fericită. Într-un final m-am decis să o deschid și să o citesc. Această scrisoare sună cam așa:

Când te-ai trezit în această dimineață, te-am privit și am sperat că îmi vei vorbi din nou, chiar dacă erau numai câteva cuvinte în cereai ca ceva bun să se întâmple în viața ta, după cum ai făcut ieri. Însă am observat că ai fost prea ocupat să găsește hainele potrivite pe care să le îmbraci astăzi.

Când te-ai grăbit să ieși din casă pentru a te pregăti, am știut că vor fi câteva minute în care te vei opri ca să îmi spui Bună, însă ai fost prea ocupat.

La un moment dat a trebuit să aștepți, 50 de minute ai stat într-un scaun și nu ai făcut absolut nimic. După care te-am văzut sărind în două picioare. Am crezut că vei dori să vorbești cu mine însă ai pus mâna pe telefon și ți-a sunat un prieten pentru a afla ultimele bârfe. Te-am privit întreaga zi cu răbdare.

Cu toate activitățile tale din timpul zilei, bănuiesc că ai fost prea ocupat să îmi spui vreo ceva și mie. Am observat că chiar înainte de prânz ai privit în jur, probabil că te simțeai rușinat ca să vorbești cu mine, motiv și pentru care nu ți-ai plecat capul. Ai văzut că trei sau patru mese depărtare de tine, unii dintre prieteni tăi vorbeau cu mine chiar înainte să mănânce, însă tu nu ai făcut-o. Tot e bine. Tot mai e timp rămas, încă mai speram să vorbești cu mine.

Te-ai întors acasă și părea că ai foarte multe lucruri de făcut. După ce ai terminat unele dintre ele, ai pornit televizorul. Nici nu știam dacă îți place TV sau nu, să te uiți la tot ce e acolo, însă petreci foarte mult timp zi de zi în fața lui fără să te gândești la altele, doar stai și te bucuri de spectacole. Am așteptat cu răbdare din nou în timp ce tu stăteai la TV și îți consumai mâncarea, însă tu din nou nu ai vorbit cu mine.

Ora de culcare – bănuiesc că te simțeai foarte obosit. După ce ai spus noapte bună familiei tale te-ai trântit în pat și ai adormit fără prea mult efort. E bine și așa fiindcă pare că nu realizezi faptul că ei sunt mereu acolo pentru tine. Eu am răbdare, mai multă decât crezi tu. Ba chiar doresc să te învăț cum să fii și tu răbdător cu cei din jurul tău. Te iubesc atât de mult încât aștept zi de zi un cuvânt, o rugăciune sau un gând sau o mică mulțumire din partea inimii tale. Să știi că e destul de greu să ai parte mereu de o conversația doar dintr-o singură direcție…a mea…fără răspuns din partea ta.

Mâine te vei ridica din nou. Și din nou te voi aștepta, cu nimic altceva decât cu iubirea mea față de tine. Sperând că astăzi îmi vei oferi și mie măcar un pic de timp. O zi frumoasă în continuare!

Prietenul tău,

Dumnezeu

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?