Rugăciunea credincioșilor – Ss. Petru și Paul, ap.

Să aducem rugăciunile noastre lui Dumnezeu Tatăl cu aceiași credință a apostolilor, Petru, pescarul, pe care a fost construită Biserica și a sfântului Paul învățătorul națiunilor. Să spunem împreună:

R. Doamne, ascultă rugăciunea noastră!

  • Pentru sfântul părinte papa Francisc, succesorul lui Petru, ca să fie purtător al cheilor împărăției cu înțelepciune și iubire pastorală. Să ne rugăm. R.
  • Pentru episcopul nostru Iosif, ca să poată continua să urmeze exemplul sfântului apostol Paul și să ne conducă la înțelepciunea credinței noastre prin învățăturile evangheliei. Să ne rugăm. R.
  • Pentru națiunile lumii în care Cristos încă nu este cunoscut, ca misionari, cu zelul sfântului Paul, să le poată ducă și lor vestea cea bună. Să ne rugăm. R.
  • Pentru cei care caută adevărul, ca ei să fie una cu noi în pacea și unitatea Bisericii ce a fost construită pe temelia apostolilor. Să ne rugăm. R.
  • Pentru toți cei care și-au vărsat sângele pentru Cristos, ca curajul și mărturia lor să ne inspire în a ne iubi mai mult credința și să o împărtășim cu nerăbdare cu ceilalți. Să ne rugăm. R.

Atotputernice Dumnezeule, ascultă te rugăm toate aceste rugăciuni ale acestei comunității adunate în credința apostolilor și ajută-ne prin mijlocirea lor puternică. Îți cerem acestea prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2020/06/header-final-2.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}