Luni din săptămâna a 22-a de peste an – 3

Lc 4,16-30

Respins la Nazaret

În pasajul evangheliei de astăzi, Isus vine la Nazaret pentru a proclama vestea cea bună folosindu-se de cuvântul lui Dumnezeu. Devenise deja un obicei pentru Isus de a merge la sinagogă de fiecare sabat pentru a se închina, și în anumite ocazii de a citi și de a comenta scripturile oamenilor. El vestea că a venit pentru a îndepărta mizeria umană, atât cea fizică cât și cea spirituală. De fapt, l-am și văzut în timpul vieții sale publice: vindecând, iertând și consolând. Însă a fost respins de către proprii săi compatrioți. Chiar până în ziua de astăzi, Isus încă are parte de respingere, Isus încă este respins.

Va reuși el oare într-un final? Otrăvurile noastre oare nu sunt acum mai mari ca niciodată, spitalele noastre mai pline de mizerie? Nu există mai multă suferință în lume decât a fost vreodată? Oare Isus însuși nu a suferit îngrozitor? Nu știu dacă Isus va reuși într-un final. De aceea în continuare aș dori să vă invit la ceea ce Zig Ziglar spusese într-una din cărțile sale, Succesul pentru începători, despre succesul însuși la care a dat și unele indicații. Aceste indicații sunt următoarele:

 1. Ai parte de succes atunci când înțelegi clar că eșecul este un eveniment și nu o persoană; că ieri s-a încheiat azi noapte iar astăzi este o nouă zi.
 2. Ai parte de succes atunci când știi că un câștig nu te face și când un eșec sau o pierdere nu te dărâmă.
 3. Ai parte de succes atunci când te-ai împrietenit cu trecutul tău, când ești atent asupra prezentului și când ești optimist asupra viitorului.
 4. Ai parte de succes atunci când ești plin de credință, speranță și iubire și când trăiești fără mânie, lăcomie, vină, invidie sau gânduri de răzbunare.
 5. Ai parte de succes atunci când ești destul de matur ca să întârzii recunoștința și să îți muți atenția de la drepturile tale la responsabilitățile tale.
 6. Ai parte de succes atunci când știi că eșecul de a apăra ceea ce e drept moral este preludiul de a deveni victima a ceea ce e complet greșit.
 7. Ai parte de succes atunci când ești sigur pe ceea ce ești și astfel ești împăcat cu Creatorul tău și în prietenie cu toți ceilalți.
 8. Ai parte de succes atunci când atunci când ți-ai făcut prieteni din adversarii tăi și când ai câștigat iubirea și respectul de la cei care te cunosc cel mai bine.
 9. Ai parte de succes atunci când înțelegi că ceilalți îți pot oferi plăcere însă adevărata fericire vine atunci când faci bine pentru ceilalți.
 10. Ai parte de succes atunci când oferi celor lipsiți de speranță, iubești pe cei care sunt de neiubit, îl placi pe cel care gâfâie, amabil cu cel nepoliticos și generos cu cel nevoiaș.
 11. Ai parte de succes atunci când te poți întoarce ca să ierți, înaintezi în speranță, cobori în compasiune și te ridici cu recunoștință.
 12. Ai parte de succes atunci când știi că cei mai mari sunt cei care aleg să fie slujitori tuturor.
 13. Ai parte de succes atunci când recunoști, mărturisești, dezvolți și folosești abilitățile tale mintale, fizice și spirituale spre beneficiul celorlalți.
 14. Ai parte de succes atunci când știi că ai fot un slujitor bun și credincios al Creatorului întregului univers.

 Credeți că Cristos va reuși? Pentru mine, cred că el va reuși fiindcă El e mai mult decât spun toate aceste îndemnuri ale succesului de care tocmai am menționat, dar mai ales cu colaborarea noastră. Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?