Joi din săptămâna a 22-a de peste an – 3

Lc 5,1-11

Chemarea lui Simon pescarul

Am dat zilele acestea de o expresie în engleză Manifestation of the Saints, care tradus înseamnă manifestarea sfinților. Ea este de fapt o manifestare spirituală ce are loc în mai multe țări catolice din lume cu ocazia sărbătorii Tuturor sfinților, mai exact în noaptea de 31 octombrie, și mai este denumită ca Noaptea sfinților. Motivul pentru care am plecat de la această manifestare spirituală a Nopții Sfinților e faptul că ei, sfinți, sunt deja în ceruri, și că ei sunt cei care și-au manifestat deja aici pe pământ toate acele lucruri pe care Dumnezeu dorește ca și noi să le facem, adică:

În primul rând, sfinți au manifestat ascultarea lor față de Dumnezeu sau disponibilitatea lor de a face voința lui Dumnezeu și de a urma toate directivele sale. Asemenea sfântului Petru când Isus îi poruncise să își arunce din nou în apă năvoadele, el a ascultat. Și a spus, la cuvântul tău, voi arunca năvoadele (v.5). Sfântul papă Ioan Paul al II-lea, la finalul marelui jubileu al anului 2000 a scris o scrisoarea apostolică despre călătoria Bisericii în secolul 21. Cu această ocazie a introdus o temă pe care avea să o repete din nou și din nou până la moartea sa, adică: Duc in altul – Înaintează în larg. Acestea sunt cuvintele lui Isus din textul evangheliei de astăzi adresate lui Petru care deja era obosit de pe urma unei alte călătorii de pescuit în larg. Petru plin de încredere a ascultat ceea ce Domnul avea de spus. Aceasta e o reamintire buna față de fiecare dintre noi, că noi trebuie să ascultăm și să ne încredem în Domnul. După ce am făcut tot ceea ce am putut, apoi să îi spunem lui Dumnezeu: Doamne, îți vom lăsa ție restul. Un cântec cântat de Don Moen este foarte bun pentru reflecție în ceea ce privește a lăsa restul la Dumnezeu. Acest cântec spune: Dumnezeu va găsi o cale atunci când nu există nici o cale…iar dacă nu există nici o cale, El va face una pentru tine. Dacă suntem ascultători, și ne încredem în Domnul, atunci va exista mereu o cale, în propriul său timp și conform voinței sale, dar va exista.

În al doilea rând, sfinți manifestă colaborarea lor cu Dumnezeu. Sfinți au fost colaboratori fiindcă ei au transmis celorlalți toate învățăturile lui Cristos. Fiecare sfânt a dorit să asculte corect ceea ce li se transmitea iar apoi se asigurau că ei o transmiteau mai departe la următoarea persoană. În cazul sfântului Petru, e car că Simon Petru a colaborat la faptele Domnului nostru Isus Cristos. Acesta a fost cu adevărat rolul și misiunea lui Petru. Domnul Isus a dorit să săvârșească acest miracol pentru ca Simon Petru să înțeleagă într-un final ceea ce aștepta Domnul de la el.

A asculta cu credință mesajul lui Cristos înseamnă să faci tot ceea ce e posibil pentru a îmbunătăți înțelegerea noastră a veștii cele bune pe care Isus a adus-o în lume. Iar în acest caz Biblia e de o importanță supremă. Noi trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne îmbunătăți obiceiul și abilitățile de citire a Bibliei. De asemenea, abilitatea de a citi și de a înțelege Biblia este de o importanță supremă și fiindcă, după cum spusese și sfântul Ieronim, A ignora scripturile înseamnă să îl ignori pe Cristos.

Așa că întrebarea e, transmitem noi cu credință mesajul lui Cristos oamenilor din jurul nostru? Iar pentru a răspunde la această întrebare mai întâi va trebui să ne întrebăm pe noi înșine, Cât de fideli suntem în a asculta mesajul lui Cristos? Cât de eficienți suntem în transmiterea lui celorlalți? Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}