Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 2-a de peste an (C)

Încrezători că vom primi aceiași compasiune pe care Isus a arătat-o celor doi miri la nunta din Cana Galileei, să ne aducem acum toate rugăciunile în fața Tatălui ceresc spunând împreună:

 R. Ascultă-ne Doamne!

  • Ne rugăm pentru sfântul nostru părinte papa Francisc și pentru episcopul Iosif, ca ei și toți cei care au funcții de putere în Biserică să acționeze asemenea lui Cristos, cu blândețe, gingășie și cu iubire. R.
  • Ne rugăm pentru cei care au funcții de conducere în guvern, ca ei să apere drepturile umane și bunăstarea oamenilor. R.
  • Ne rugăm pentru cuplurile căsătorite și copii lor, ca ei să găsească pace și angajament în împărtășirea vieții lor împreună și să se întoarcă la Dumnezeu în momentele lor dificultate. R.
  • Ne rugăm ca familiile să rezerve timp zilnic în care să se adune pentru rugăciune și conștientizarea prezenței lui Dumnezeu în mijlocul lor. R.
  • Ne rugăm pentru săraci și nevoiași din lume, ca cei care au din belșug să își deschidă inima și mintea și să fie generoși în împărtășirea resurselor și harurilor lor. R.
  • Ne rugăm ca Dumnezeu să îi primească pe toți cei care au murit în pacea Împărăției sale cerești. R.

Tată ceresc, aducem acum toate aceste cereri ale noastre plini de încredere nu în puterea ta, ci în puterea de ajutorului tău mântuitor. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/storage/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}