Vineri din săptămâna a 7-a a Paștelui – 1

In 21,15-19

Isus în textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, îl va întreba pe Petru, Simon, fiul lui Ioan mă iubești? Isus îl întreabă de trei ori la rând dacă îl iubește, obținând de fiecare dată un răspuns afirmativ. Această triplă întrebare ar putea fi o referință la tripla trădare a lui Petru din timpul pătimirii. Cristos i-a dat lui Petru o șansă de a se revanșa pentru căderea lui precedentă. Cu alte cuvinte, Isus nu este descurajat de această trădare a lui Petru când vine vorba de construirea Bisericii sale pe el. Asta nu înseamnă că Isus ignoră trădarea lui Petru. De fapt, Isus îi dă o șansă lui Petru de a anula, de a-și șterge trădarea prin aceste trei întrebări ale iubirii și prin a-l face mult mai umil.

Imagine similarăDumnezeu se folosește până și de păcatele și greșelile noastre vechi, din trecut pentru binele nostru, însă doar dacă ne căim cu adevărat. Domnul ne cheamă, până și în slăbiciunile și păcatele noastre, să îl iubim mai presus de orice.

Cineva spunea că, Dumnezeu ne poate ajuta să facem tot ce putem din trecut, pentru ca nimic să nu fie irosit din viețile noastre. De-a lungul anilor, am adunat experiență, informații și înțelegere atât pentru noi înșine cât și pentru societatea seculară din jurul nostru. Dumnezeu a folosit această conștientizare crescândă pentru a conduce la acest punct de nemulțumire și la discernerea posibilităților vieții. Noi va trebui să ne arătăm recunoștința și încrederea în el nu prin a ne plânge de ceea ce a fost, irosind în același timp posibilitățile zilei de astăzi și de mâine. Nimeni nu poate schimba trecutul, însă cu toți putem schimba impactul trecutului asupra viitorului. Până și experiențele negative ne pot ajuta să prevenim viitoarele greșeli asemănătoare cu cele din trecut.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}