Vineri din săptămâna a 10-a de peste an – 1

Mt 5,27-32

În textul evangheliei de astăzi, Isus folosește un limbaj puternic pentru a-i îndemna pe discipoli săi să aleagă o viață înrădăcinată în Dumnezeu. El nu dorește ca discipoli săi să meargă la pieire prin a alege moartea prin separarea de prezența sa iubitoare. Isus îi ghidează pe discipoli săi în atingerea acelui scop în viață care este capabil de orice sacrificiu. Aceasta fiind și în conformitate cu voința lui Dumnezeu care dorește numai binele nostru.

Imagine similarăUnii pacienți se supun unor operații pentru a putea păstra viața întregului trup. Același lucru este valabil și în cazul vieților noastre creștine. Va trebui să fim gata să îndepărtăm tot ceea ce ne duce la păcat. Va trebui să fim dispuși să renunțăm la orice atașament care ne poate duce la moartea spirituală. Isus ne dă astăzi și un avertisment destul de sever împotriva devenirii unor pietre de poticnire în calea altora. Va trebui să renunțăm la jigniri, ofense sau exemple rele care l-ar putea duce pe altul la păcat.

Trebuie să cerem ajutorul lui Dumnezeu în începerea unei vieții noi. Să implorăm Duhul său Sfânt, care să ne insufle o mai mare iubire față de poruncile sale. Să îl implorăm să ne de-a o dorință arzătoare de a trăi o viață de dreptate și de sfințenie.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}