Miercuri din săptămâna a 27-a de peste an – 1

Lc 11,1-4

 În textul evangheliei de astăzi, discipoli l-au rugat pe Isus să îi învețe cum să se roage. Discipoli au fost martori la modul în care se ruga Isus. Au fost martori la modul în care se uita Isus la ceruri înainte de a îi învăța ceva. Ei tânjeau să se roage asemenea lui Isus. Iar ca răspuns la cererea lor, Isus i-a învățat una dintre cele mai perfecte rugăciuni, și anume Tatăl Nostru.

Imagini pentru jesus prayingÎn rugăciunea Tatăl nostru întâlnim, într-un mod practic, relația corectă dintre Dumnezeu și om, dintre cer și pământ. Rugăciunea este formată din două părți. Prima parte vorbește în numele lui Dumnezeu: Tatăl, păstrarea numelui său sfânt, împărăția sa, voința sa sfântă. A doua parte, se concentrează asupra intereselor omului: pâinea noastră zilnică, iertarea, tentația prezentă pretutindeni. Este foarte liniștitor să realizăm că Dumnezeu nu este interesat doar de ceea ce îl privește pe el ci și de ceea ce privește necesitățile omului și nu numai. Într-adevăr Dumnezeu cunoaște nevoile noastre încă dinainte de a i le cere.

Pentru majoritatea dintre oameni rugăciunea este o luptă. Lupta se împletește cu binecuvântări, cu momente de pace profundă și de prezența iubitoare a lui Dumnezeu. Astfel, ni se reamintește faptul că trebuie să ne încredem în Dumnezeu și să perseverăm până la sfârșit.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?