16 mai – Fer. Vladimir Ghica, pr. m. – 2

In 12, 24-26

 

În textul evangheliei de astăzi îl vom auzi pe Isus spunând, „Adevăr, adevăr vă spun: dacă bobul de grâu căzut în pământ nu moare, rămâne singur, iar dacă moare aduce mult rod. Aceste cuvinte exprimă cel mai bine figura eroică a Fericitului Vladimir Ghika, preot și martir, pe care îl comemorăm astăzi. El este bobul de grâu care se pierde în pământ și odrăslește roade de bunătate și de sfințenie.

Imagini pentru vladimir ghikaCel mai mare act de renunțare pe care îl poate face cineva este acela de a renunța la obiceiurile sale lumești, motivații și aspirații prin supunerea la voința lui Dumnezeu prin a fi ascultător în toate. Nimic nu e mai drag omului decât libertatea propriei sale voințe din moment ce aceasta îl face stăpân peste alți și îi dă controlul asupra lumii și a împrejurimilor sale. Însă cel care renunță la propria sa voință de dragul lui Dumnezeu, acceptă acea moarte care poate aduce rodul vieții.

Cel care renunță la libertatea propriei voințe, prin care e stăpânul lui însuși, renunță efectiv la propriul sine. Acestea e motivul pentru care ascultarea cuvântului lui Dumnezeu este unul dintre cele mai vrednice de laudă, sacrificii, pe care omul îl poate oferi lui Dumnezeu, dacă nu cel mai mare.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?