16 mai – Fer. Vladimir Ghica, pr. m. – 5

In 12,24-26

Dacă moare, aduce mult rod. Ceea ce dorește Isus să ne spună astăzi e o analogie a vieții sale. Bobul de grâu care cade în pământ moare, și aduce mult rod, descrie cel mai bine viața lui Isus pe pământ, dar și a fericitului Vladimir Ghica pe care îl comemorăm astăzi. Prin viața sa dată pe cruce pentru noi, Isus ne-a dobândit viața veșnică. În slujirea sa publică, Isus a fost limitat doar la miracole și la predică. Odată cu patima, moartea și învierea sa, Isus șade la dreapta Tatălui. Isus îl trimite pe Duhul său cel Sfânt pentru a continua munca sa pe pământ. Duhul ne sfințește și ne face să înțelegem mai mult lucrările și cuvintele lui Isus. Iar prin Duh, Isus rămâne cu noi până la sfârșitul lumii.

Din experiența proprie, știm că înainte ca o sămânță să răsară trebuie să treacă printr-un adevărat proces de schimbare radicală. Îngropată adânc în pământ și unită cu pământul, ea trebuie să accepte totul, apa rece, căldura soarelui și chiar unele substanțe fertilizante. Va depinde de grija și atenția celui care a însămânțat-o. Cu acești factori sămânța va crește și va da roade.

Ceea ce se întâmplă cu sămânța se întâmplă și cu viața noastră și s-a întâmplat și cu fericitul Vladimir Ghica.

Așa că întrebarea e, Suntem noi gata să ne scufundăm și să fim mai angajați muncii noastre? Suntem noi gata pentru suferința, moartea de sine?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}