31 iulie – Sf. Ignațiu de Loyola – 1

Lc 14, 25-33

Sfântul Ignațiu de Loyola, pe care îl comemorăm astăzi avea o expresie, pe care a și trecut-o ca moto și țel al ordinului pe care l-a întemeiat mai târziu. Această frază sună cam așa spre mai marea slavă a lui Dumnezeu.

Tot spre mai marea slavă a lui Dumnezeu a și făcut tot ceea ce a reușit să realizeze în întreaga sa viață. Înființarea unuia dintre cele mai mari și importante ordine călugărești din Istoria Bisericii, dar mai ales cunoscutele exerciții spirituale, care sunt rodul Imagini pentru Ignatius of Loyolaexperienței sale. Prin aceste exerciții spirituale, sfântul Ignațiu a reușit să atragă foarte muli bărbați pe care a reușit să îi transforme, să facă din ei niște apostoli, apostoli care au străbătut lumea întreagă și au convertit mii de oameni și popoare.

Isus în textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, ne va spune sacrificiile pe care va trebui să le facem dacă dorim să fim discipoli lui, ne va spune ceea ce a a trebuit să facă sfântul Ignațiu de Loyola pentru ca să devină un adevărat discipol al lui Cristos, discipol care a reușit să atragă și pe mulți alți la Cristos prin exemplul și experiența sa spirituală.

Ceea ce dorește să ne transmită Biserica astăzi, pe lângă faptul că dacă dorim să îl urmăm pe Cristos va trebui să facem si aceste sacrificii e faptul că în viață nimic nu vom putea reuși să înfăptuim fără ajutorul lui Cristos dar mai ales fără sacrificiu.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?