9 august – Sfânta Tereza Benedicta a Crucii – 1

Mt 25,1-13

Biserica ne invită astăzi să spunem și noi alături de Sfânta Tereza Benedicta a Crucii cunoscută și ca Edith Stein, că Acesta este adevărul! După ce a căutat întreaga sa viață adevărul, într-un final l-a găsit exact acolo unde nu se aștepta, exact acolo unde se aștepta mai puțin, mai ales că ea se născuse într-o familie de evrei. Popor care știm cu toți ce părere a avut și are despre Isus. Sfânta Tereza a găsit adevărul în persoana lui Isus care este adevărul însuși.

Imagini pentru Edith SteinImediat ce a descoperit adevărul din viața ei, a și început să îl urmeze cerând botezul în anul 1922 după care a intrat în ordinul călugărițelor dominicane desculțe. A urmat acest adevăr atât de mult și atât de bine încât și-a dat și viața pentru el, într-o cameră de gazare din vestitul lagăr nazist Auschwitz.

Însă pentru a putea spune alături de Sfânta Tereza Benedicta a Crucii că acesta este adevărul mai întâi trebuie să ne întrebăm pe noi înșine, Am căutat unde trebuie acest adevăr? Dacă l-am căutat în lucrurile lumești, în bunuri materiale, în bani, băutură și alte plăceri, în cazul acesta un lucru este clar, că nu vom găsi niciodată adevărul. Dar dacă l-am căutat în persoana lui Cristos atunci putem spune alături de Sfânta Tereza, Acesta este adevărul!

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}