9 august – Sfânta Tereza Benedicta a Crucii – 2

 

Mt 25,1-13

Astăzi Biserica comemorează o sfântă care a murit în ziua de 9 august într-o cameră de gazare și a fost înmormântă într-o groapă comună. Pe sfânta Tereza Benedicta a Crucii, pe sfânta Edith Stein, care s-a născut în Polonia, în anul 1891, într-o familie de evrei.

Imagini pentru Edith SteinSfânta Tereza Benedicta a Crucii a căutat cu ardoare adevărul, l-a căutat pentru un timp îndelungat, fără a-și da seama de faptul că adevărul însuși consta într-o persoană, în acea persoană care mereu a fost alături de ea, în Isus Cristos. La un moment dat însă, tânăra Edith Stein s-a apucat de citit Viața sfintei Tereza din Avila, însă când a terminat de citit, a ajuns să afirme Acesta este adevărul!, acela era adevărul pe care îl căuta de o viața, Isus Cristos. Așa că a cerut imediat să fie botezată, iar după aceea a devenit, călugăriță carmelitană desculță, luându-și numele de Tereza Benedicta a Crucii.

În anul 1939, pentru a fi ferită de persecuția nazistă, a fost transferată într-un convent olandez, unde în anul 1942 a fost arestată de Gestapo și dusă la Auschwitz, unde a și murit.

Dar noi? Am găsit noi adevărul în viața noastră? L-am găsit pe cel care ne este alături mereu? Sau încă ne aflăm în căutare, încă îl căutăm în locurile greșite?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}