Marți din săptămâna a 6-a de peste an – 2

Mc 8,14-21

În textul evangheliei de astăzi, Isus îi avertizează pe discipoli săi să aibă grijă la aluatul fariseilor și a lui Irod. Însă ei nu înțelegeau la ce anume se referea Isus. Aluatul sau drojdia era format din resturile rămase din pâinea veche ce avea rolul de a fermenta făina ce era adăugată, iar acestea combinate, rezulta în creșterea aluatului, multiplicând și schimbându-i întreaga formă și textură. A folosi drojdie era strict interzis în toate ofrandele ce se aduceau Domnului, mai ales la cele prin foc. Fermentarea era asociată cu Imagini pentru jesus herod phariseeputrefacția și cu coruperea morală. De fapt, pentru evrei, drojdia era un semn al celui rău care influențează viața omului puțin câte puțin. Mai este și o imagine a coruperii și a perversității inimii și vieții.

Isus îi avertizează pe discipoli săi să evite căile fariseilor și a lui Irod care căutau numai binele propriu decât voința lui Dumnezeu. Ei erau aceia care se opuneau lui Cristos. Aceasta este și poate fi semnificația aluatului rău al fariseilor și a lui Irod. Se referă la influența rea pe care o anumită persoană o poate prinde din jurul ei, mai ales când implică coruperea celui drept, puterea, nesinceritatea și ipocrizia, cu alte cuvinte, atunci când cel rău pare să fie bun.

De aceea va trebui să fim precauți cu aparențele binelui. Va trebui să ne străduim să fim sinceri în efortul nostru de exercitare a unei influențe bune în jurul nostru.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}