Marți din săptămâna a 6-a de peste an – 3

Mc 8,14-21

Un preot i-a spus la un moment dat sacristanului său să pregătească ceea ce e nevoie pentru sfânta Liturghie, pentru a merge să o celebreze la câțiva Kilometri depărtare. Când au ajuns acolo, chiar înainte de a începe sfânta Liturghie, sacristanul, cu frică și tremurând, a spus că a uitat să ia cu el vinul de slujbă. Neputând să își ascundă mânia, l-a prins pe băiat și la dat afară pentru a merge în sat să caute vin.

După sfânta Liturghie, băiatul se aștepta acum ca preotul să îl certe foarte tare. Însă, spre surprinderea lui, preotul a devenit plin de compasiune și susținător, era plin de bucurie. Cel care îl însoțea i-a spus că în timp ce el a fost plecat să caute vin, preotul a fost prins cu ascultarea spovezilor și a consultărilor, iar acum era extrem de mulțumit de răspunsul dat de toți cei care veniseră la Biserică.

În textul evangheliei de astăzi vom vedea cu apostoli au uitat să ia pâine cu ei în călătorie. Unii dintre ei se bombăneau între ei, iar Isus i-a și auzit. Însă această situație tensionată a devenit pentru Isus o ocazie perfectă de a le vorbi despre pâine în general. De la grijă și dezamăgire, Isus a ajuns că vadă dincolo de suprafață. Dumnezeu nu este absent. Dumnezeu dorește să îi hrănească și să îi satisfacă pe cei înfometați.

Tuturor ne este foame după multe lucruri, de la lucruri fizice până la cele metafizice. Deseori regretăm trecutul, fiindu-ne frică de viitor ajungem să ne deconectăm de momentul prezent. Însă Dumnezeu dorește să ne satisfacă infinit și să ne ofere mereu tot ceea ce avem nevoie doar dacă ne-am deschide ochii și inimile lui. Isus ne spune astăzi ceea ce deja le-a spus și apostolilor, Aveţi ochi, şi nu vedeţi; aveţi urechi, şi nu auziţi?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}