Marți din săptămâna a 6-a de peste an – 1

Mc 8,14-21

În textul evangheliei de astăzi vom vedea cum Isus își avertizează discipoli să fie atenți la doctrinele și la învățăturile care sunt greșite. Aveţi ochi, şi nu vedeţi; aveţi urechi, şi nu auziţi?….e o realitate care privește multe din aspectele credinței și a religiei ce sunt Imagine similarădincolo de simpla înțelegere a oamenilor obișnuiți. Acesta este motivul pentru care superstițiile încă persistă în rândurile noastre. Acest fenomen al superstițiilor, din păcate este larg răspândit mai ales în zonele noastre rurale, de la sate, unde tradițiile încă sunt respectate cu strictețe, de cele mai multe ori. Oameni obișnuiți, adesea sunt ținuți departe de oportunitățile în care să își mărească bagajul de cunoștințe despre Dumnezeu și credință. Un motiv pentru acest fenomen ar putea fi că preocuparea lor principală sunt problemele de zi cu zi, de a sta în viață. Însă, când oportunitățile apar, sunt destul de deschiși în a-și umple mințile și cu ceea ce ține de suflet și de spirit.

Există în rândurile noastre a tuturor, o foame de necontestat, și o sete de lucrurile spirituale. De aceea, adesea, primul care le vorbește convingător, îi câștigă de partea sa cu ușurință. De exemplu, locurile în care preoți nu prea au reușit să ajungă din cauza numărului mare de localități de păstorit, cum se întâmplă în Africa sau America, acei oameni sunt atrași și câștigați imediat de sectele protestante. Recolta este într-adevăr mare însă lucrători sunt puțini, ne-a spus Isus la un moment dat în evanghelii. De aceea va trebui să îl rugăm pe stăpânul secerișului să trimită lucrători noi și mulți în secerișul său.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}