Joi din săptămâna 1 din Post – 1

Mt 7,7-12

În textul evangheliei de astăzi, Isus îi învață pe discipoli săi să se roage cu încredere și umilință fiindcă Tatăl ceresc în bunătatea sa întotdeauna va răspunde rugăciunilor. A te ruga cu încredere și umilință e ceea ce ne recomandă Isus astăzi și nouă. Încrezători, fiindcă știm că Dumnezeu ne aude și că dorește tot ce e mai bun pentru noi. Umili fiindcă suntem convinși că totul depinde de harul și acțiunile sale. Cineva a spus la un moment dat că, dorințele noastre de a ne apropia de Dumnezeu, în rugăciune, izvorăsc din harul său ce lucrează în inimile noastre.  Dacă aceasta e adevărat atunci de ce eșuăm în a Imagini pentru jesus prayingpersevera în rugăciune? Probabil că în adâncul nostru nu suntem convinși de efectivitatea puterii rugăciunii sau probabil că credem că putem realiza orice prin propriile noastre eforturi și acțiuni.

Tatăl nostru iubitor niciodată nu ne refuză rugăciunile. Ba chiar ne dă mai mult decât cerem. Însă Tatăl nostru ceresc ascultă și răspunde tuturor rugăciunilor nu în modul în care credem noi. El răspunde și le ascultă în propriul său mod, cu înțelepciune și iubire, în proprii săi termeni, din moment ce știe ce e mai bine pentru noi. Astfel, provocarea noastră de astăzi e aceea de a cere, de a căuta și de a bate, motivații fiind de credința noastră în bunătatea și atenția Tatălui față de nevoile și dorințele noastre adevărate.

Să îl rugăm astăzi pe Dumnezeu să ne acorde ceea ce avem nevoie. Iar asta fiindcă Domnul rugăciunii însuși, a inclus în rugăciunea sa, cererea de a ne da pâinea noastră cea de toate zilele. De aceea, ori de câte ori ne rugăm pentru propriile noastre nevoii, adesea preferăm să dictăm subiectul rugăciunii noastre, din  moment ce suntem persoane unice cu nevoii speciale, de sănătate, curaj, pace în suflet și iertare.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}