Luni din săptămâna a 2-a din Post – 2

Lc 6,36-38

În textul evangheliei de astăzi, Isus ne va spune să fi-mi milostivi și să nu îi judecăm pe cei din jurul nostru. Să nu fim orbiți de greșelile celorlalți și să îi condamnăm. Dar mai ales să nu ne poziționăm mai sus pentru a-i putea judeca pe toți cei care ne-au greșit.

Dacă stăm să ne gândim puțin, ne vom da seama că, cu toți îi judecăm pe cei din jur, iar de cele mai multe ori, cu foarte puțină compasiune dar mai ales fără a avea dovezi concrete. Suntem fără compasiunea față de slăbiciunile celor din jurul nostru, adesea ne lipsește cu desăvârșire.

În același timp, facem și foarte puțin în a-i ajuta să își corecteze căile, îi bârfim, criticăm pe la spate, iar uneori chiar și pe față. Iar dacă apar pe neașteptate, lângă noi, imediat schimbăm subiectul. Din câte se pare, uneori ba chiar ne face plăcere să criticăm pe la spate, iar dacă acele persoane se schimbă, rămânem dezamăgiți, că nu mai avem ce bârfi.

Nu condamnaţi şi nu veţi fi condamnaţi, iertaţi şi veţi fi iertaţi, ne va spune Isus astăzi. De asemenea, la această sfântă liturghie vom spune împreună  şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri. O rugăciune destul de periculoasă, fiindcă ne iese cu ușurință din gură, din aceeași gura din care ne ies atât de multe critici și condamnări.

Isus ne cheamă astăzi la o mai mare generozitate în relația noastră cu cei din jur. Nu doar la generozitatea materială ci și la generozitatea în iubire, în înțelegere, în toleranță și acceptare, în compasiune și iertare. Cu cât suntem mai generoși cu cei din jur, cu atât mai mult vom primi și noi în schimb.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?