Luni din săptămâna a 2-a din Post – 3

Lc 6,36-38

Un băiat se afla la un moment dat cu mama lui într-un parc când în final au reușit să identifice ceea ce dorea din acea zonă, adică un balon. După ce s-a uitat după culoarea lui preferată, s-a apropiat de mama lui și i-a cerut o sumă mică de bani pentru a-l cumpăra. Însă, înainte să ajungă efectiv la balon pentru a-l cumpăra un al băiat a sosit înaintea lui și l-a cumpărat primul. Trist l-a întrebat pe cel care vindea baloanele, Domnule, dacă cumpăr altă culoare, balonul va zbura la fel de sus ca celălalt balon care am vrut să îl iau? Cu un zâmbet pe față, persoana responsabilă i-a spus, Tinere, nu culoarea e cea care face balonul să zboare foarte sus, ci ceea ce e în interiorul lui.

Textul evangheliei de astăzi se potrivește de minune timpului în care ne aflăm, al Postului Mare, în care valorile, precum, compasiunea, iertarea, milostivirea și altele asemenea sunt teme des întâlnite, comune. E destul de clar faptul că pentru o persoană care se află pe drumul schimbării în mai bine, nu prea contează ceea ce e în exterior și ceea ce se află în interior. Cum putem fi milostivi? Cum putem evita prejudecarea fraților și surorilor noastre? Cum putem extinde iertarea celor care ne-au greșit și ne-au jigniri? La toate aceste provocări vom putea răspunde doar dacă privim în interiorul nostru. Ceea ce e în interiorul nostru va face posibil ca noi să experimentăm adevăratul spirit creștin.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?