25 martie – Buna-Vestire – 1

Lc 1,26-38

Astăzi, celebrăm sărbătoarea Bunei-Vestiri a Domnului. Buna Vestire, a constat în momentul în care îngerul Gabriel, arhanghelul a vestit fecioarei Maria că ea va deveni mama lui Dumnezeu, a lui Isus Cristos, cuvântul făcut trup, prin puterea Duhului Sfânt.

Această sărbătoare este legată și de sărbătoarea Nașterii Domnului de pe 25 Decembrie. Iar asta fiindcă Maria a primit vestea că prin dorința ei de a colabora cu planul lui Dumnezeu, Cristos s-a putut întrupa. Însă această sărbătoare, mai mereu are loc în timpul Postului Mare, într-un timp de comemorare a patimilor, a morții și învierii lui Isus. Prin urmare, după cum spunea cineva, Buna-Vestire cuprinde atât vestea bună că Imagini pentru Annunciation of the LordDumnezeu a devenit unul asemenea nouă pentru ca și noi, la rândul nostru să putem deveni asemenea lui Dumnezeu. Dar vestea cea mai bună e că Dumnezeu, în persoana lui Cristos, a plătit prețul pentru această realizarea noastră.

Maria este un adevărat ascultător fidel al Cuvântului lui Dumnezeu, din moment ce dă un răspuns imediat, plin de credință și de încredere. Ea este plină de har fiindcă s-a încrezut în ceea ce Dumnezeu a spus că e adevărat și că se va împlini.

Așa că, întrebarea la care va trebui să reflectăm e, noi o avem pe Maria de model, în această disponibilitate a ei de a da un răspuns imediat, plin de credință și de încredere, când Domnul ne cere un lucru, indiferent că e el ușor sau greu?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}